[O2] kontrolka ciśnienia oleju???

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • stormstorm
    Classic
    • 2011
    • 4

faj3r, to fakt, 4x4 jest teraz nieocenione. Moze pomysl nad swapem Haldexu do swojej :P
  • pawel0104
    Classic
    • 2010
    • 21

Witam. Mam takie pytanie czy to normalne że po włączeniu zapłonu kontrolka ciśnienia oleju gaśnie zanim odpale silnik :? :? :?
    Z góry dzięki za info.

Komentarz

• entranger
      Drive
      • 2009
      • 71

W wiekszosci pojazdow mechanicznych (incl. O2 1.9 TDI), jakimi jezdzilem, kontrolka oleju gasnie kilka sekund po wlaczeniu zaplonu, natomiast caly czas, do momentu wlaczenia silnika pali sie kontrolka akumulatora pokazujaca ladowanie z baterii. Jedynym wyjatkiem byl traktor oraz bojowy woz piechoty, gdzie kontrolki palily sie jednoczesnie az do momentu startu silnika.

Sprawdzaj regularnie poziom oliwy w silniku i nie przejmuj sie takimi drobiazgami.

Pozdrowienia.

Skoda Octavia II 1.9TDI BXE 77kW

Komentarz

• pawel0104
        Classic
        • 2010
        • 21

Dzięki za info. Co do tych wozów i traktorów to było ich więcej bo np. Seicento mojej żony choć nie takie stare to kontrolka gaśnie dopiero po uruchomieniu silnika a ma 8lat. Więc to chyba zależy od czegóś innego. Ale to nie ważne. Jeszcze raz dzięki za wyjąśnienie że to normalne.
        Pozdrawiam

Komentarz

• MartinezTychy
          Drive
          • 2010
          • 80

pawel0104,
          Ja mam Fabie z 2004 r silnik 1.9 SDI i też kontrolka ciśnienia oleju gaśnie przed uruchomeiniem silnika to nic innego jak tzw samodiagnoza jeśli poziom oleju jest zbyt niski to kontrolka się świeci dając komunikat dzwiękowy.
          Pozdrawiam.
          Skoda Fabia Combi jeżdzi i trąbi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Komentarz

Pracuję...